Vind jouw MOVE in Utrecht!

Heel Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd in beweging. Dat is het doel van de BeweegWeek, die duurt van 28 september tot en met 4 oktober. De hele week zijn er allerlei gratis sport- en dansactiviteiten, demonstraties, proeflessen en clinics voor jong en oud in de wijkgebouwen, sport- en dansscholen en bij de verenigingen in de wijk Utrecht Noordwest. De BeweegWeek start met een feestelijke aftrap op zondag 28 september met activiteiten op alle verdiepingen van gebouw De Speler in het Thorbeckepark.

De BeweegWeek wordt voor de derde keer georganiseerd in de Speler en is een gezamenlijk initiatief van verschillende sportverenigingen, welzijns- en gezondheidsorganisaties uit de wijk Utrecht Noordwest. De speler is een buurthuis in de wijk Utrecht Ondiep. In dit multifunctionele centrum komen verschillende sport- en welzijnsorganisaties bij elkaar. Het doel van het centrum is dat de verschillende gebruikers ongestoord hun activiteiten kunnen ontplooien in het gebouw en tegelijk kunnen wijkbewoners op een ongedwongen manier elkaar hier ontmoeten.

Bij de invulling van de activiteiten gedurende de BeweegWeek is gedacht aan jong en oud, voor iedereen is er wat wils. Er worden verschillende vormen van muziek, dans en beweging aangeboden. Er worden dans- en sportworkshops georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. Zelf actief bewegen kan in een van de velen workshops zoals breakdance, yoga of newstyle fitness of je kunt genieten van de heerlijke sambasounds en optredens van onder andere Griekse en Turkse volksdansgroepen.

Voor de jeugd worden er leuke sport specifieke activiteiten georganiseerd. Oudere kinderen kunnen meedoen met voetbalspellen en bossaball, een spectaculaire combinatie van voetbal, volleybal en turnen op een luchtkussen met trampolines. Voor de jongste kinderen is er opvang met allerlei leuke beweegspelletjes. Daarnaast zijn er workshops te volgen in onder andere atletiek, basketbal en volleybal.

Naast allen activiteiten staat ook een medisch team klaar met informatie over hoe je een goed gewicht bereikt of houdt en wat je kunt doen aan hoge bloeddruk. Wijkbewoners kunnen de fit-test doen, zich laten wegen en hun bloeddruk laten meten. Ze krijgen vervolgens een persoonlijk advies.

De BeweegWeek heeft als doel om de wijkbewoners samen te brengen maar daarnaast ook om ze kennis te laten maken met nieuwe vormen van bewegen. De hele week kunnen ze nieuwe sporten uitproberen en hopelijk vinden ze de beweging die bij hun past.

Het volledige programma is te vinden op de website www.beweegweek030.nl

 

(bron: www.beweegweek030.nl)