Gemeente Amsterdam steunt NowWeMOVE campagne

Het nemen van een time-out of even stretchen tijdens het werk kan de productiviteit van een kantoormedewerker verhogen met ongeveer 23%. Helaas krijgt niet elke medewerker de kans om beweging toe te passen in hun typische werkdag, of ze missen hier de motivatie voor.

 

We nemen het openbaar vervoer of de auto naar onze werkplek, stappen in de lift naar de juiste etage en onze interne communicatie doen we per email. Terwijl wat meer beweging op een dag ons concentratievermogen en de productiviteit vergroot en ook bijdraagt aan de mentale weerbaarheid en onze gezondheid.

De afdeling DMO (Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling) van de gemeente Amsterdam vindt dat bij een organisatie in beweging ook beweeglijke en flexibele medewerkers horen. Kantoormedewerkers zitten over het algemeen veel stil. Hier wil de gemeente verandering in brengen; bewegen is gezond en valt goed in te passen in een gewone werkdag.

In het teken van de Europese MOVE Week die plaats vind van 29 september tot 5 oktober organiseert de afdeling DMO de Actieve Werkvloer. MOVE Week is een jaarlijks Europees evenement en een integraal onderdeel van de NowWeMOVE campagne. DMO steunt deze campagne door de medewerkers aan te moedigen tijdens de MOVE Week actief te zijn voor, tijdens en na het werk.

Gedurende de MOVE Week worden medewerkers aangestuurd om intern geen mail te sturen maar bij de collega langs te wandelen, staand te vergaderen, de trap te nemen in plaats van de lift, en op de fiets of lopend naar het werk te komen. De directeur van DMO geeft aan het initiatief ook na de MOVE week door te willen zetten want beweeglijke medewerkers horen bij de uitstraling van de afdeling.

Een leuk initiatief is dat medewerkers sinds kort af kunnen lezen hoeveel calorieën zij verbruiken door de trap te nemen. Hier zijn zo genoemde "calorie-traplabels" aangebracht die aangeven hoeveel je verbruikt per tree die je neemt. Reden genoeg om nog een keer de trap naar boven te nemen toch?

Voor meer informatie over de NowWeMOVE campagne en MOVE Week is te vinden op http://moveweek.eu/ en www.facebook.com/NowWeMove