Monday Sep 29 2014

Beweegweek Noordwest

Thorbeckelaan 18 C, Utrecht 3552 CS, Netherlands Rowan Küper Harten voor Sport
  • Where Utrecht,
    Netherlands
  • Event Start

BeweegWeek van start in De Speler
Gezond en sportief actief in Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd 

In de wijken Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd wordt van 28 september tot en met 5 oktober week weer een  BeweegWeek gehouden. De hele week zijn er allerlei gratis sport- en dansactiviteiten voor jong en oud  in wijkgebouwen, bij sport- en dansscholen en bij verenigingen. De feestelijke aftrap is de Wijkdag op  zondag 28 september van 12 tot 17 uur in en om wijkgebouw De Speler in het Thorbeckepark.  Sport en dans 

Vanaf 13 uur zijn er allerlei dans- en sportworkshops waar iedereen aan mee kan doen: van kleuter tot  80-plusser. Wijkbewoners kunnen er hun gezondheid laten checken en voor de jongste kinderen is er opvang met bewegingsspelletjes. 

Gratis meedoen

Deelnemen kost niets. Koffie, thee en limonade zijn gratis. In de week van 28 september tot en met 5 oktober organiseren verschillende verenigingen, dans- en sportscholen in de wijken Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd open dagen, demonstraties, proeflessen en gratis clinics. Het volledige programma van de  BeweegWeek vanaf 28 september is te krijgen bij De Speler en op www.beweegweek030.nl. 

De BeweegWeek is een gezamenlijk initiatief van verschillende sportverenigingen, gemeente, welzijns- en gezondheidsorganisaties uit de wijken. Het is de derde keer dat de BeweegWeek wordt georganiseerd.